Ga wandelen met een hond, of adopteer een kat!

Het nieuwe jaar is alweer even bezig en goede voornemens vervliegen snel. Stoppen met roken, afvallen en meer tijd voor vrienden maken zijn enkele klassiekers die al snel verwaarloosd worden. Er zijn echter ook zaken die niet mogen verwaarloosd worden – wat zeg ik, zaken: het zijn bijna personen. Honden en katten, onze huisdieren. Het Dierenasiel Gent is de poort naar een beter bestaan voor verloren of afgestane honden en katten. Je kan met de honden zelfs gaan wandelen.

Ik heb dit jaar eindelijk eens een lang gekoesterd voornemen in de praktijk omgezet: ik ben steungever geworden van het Dierenasiel Gent. Het befaamde asiel in het Citadelpark in Gent vangt verloren gelopen en afgestane honden en katten op een menselijk manier op. Er wordt gezocht naar de rechtmatige eigenaar, of naar een nieuwe thuis.

Alle beestjes worden goed verzorgd in het dierenasiel maar uiteraard is een nieuwe thuis de best mogelijke verzorging die ze kunnen krijgen. Je kan daarom altijd een hond of een kat adopteren en ze een nieuwe toekomst geven. De hond die wij vroeger thuis hadden, kwam ook uit het dierenasiel en was een fantastisch prachtig beest dat ons véél liefde en plezier heeft geschonken. Laat mijn anekdote een positieve stimulans zijn! Katten zijn natuurlijk ook een optie en zijn zelfstandiger dan honden: misschien een optie voor de stadsmensen?

Heb je geen tijd of plaats om een dier in huis te nemen? Dan kan je ook lid worden van de vzw die de werking van het asiel ondersteunt. Op die manier kan je ook gaan wandelen met honden uit het asiel. Jij hebt een compagnon om een leuke namiddag mee te spenderen en de hond in kwestie kan eens uit zijn/haar hok komen. Voor studenten is het ook een leuke manier om te ontspannen tijdens het blokken: spreek af met vrienden, ga met je favoriete hond wandelen en maak er een leuke dag van!

       


Comments
Harvey Specter
Posted at 14:02 17 januari 2012
lamazone
Beantwoorden
Author

Leave a Reply