Ik loop mee in de Stadsloop van Gent

O ja, beste lezer, u leest het goed: den dezen trekt de loopschoenen aan en gaat volgende zondag samen met honderden anderen het stadscentrum van Gent doorkruisen in de Stadsloop De Gentenaar.

Ik sta voor veel dingen bekend – links zijn, een beetje gek op computers – maar zeker niet als sportman. Omdat ik me onlangs heb voorgenomen van eindelijk eens wat gezonder te eten en meer te bewegen, heb ik me maar via mijn werk ingeschreven voor de Stadsloop. ’t Is te zeggen: de korte editie, namelijk “Start to Run” aan 5 kilometer 🙂

Groepssporten worden steeds populairder omdat ze mensen samen brengen, net dat tikkeltje noodzakelijke sociale druk geven én je meestal langs leuke plekjes brengen. Op onze looptocht van 5 kilometer lang doorkruisen we dan ook het hele stadscentrum: van de Sint-Amandsstraat via de Oude Houtlei en Vrijdagmarkt, via de Zuid en dan aankomst op het Sint-Pietersplein. Enkele van de mooiste hoekjes van het historische Gent zullen onder onze voeten passeren! Je kan het hele parcours hier bekijken.

Om me voor te bereiden, ben ik afgelopen vrijdag voor een eerste keer gaan lopen met nieuwe sportschoenen. Goede wil op overschot: zaterdag ben ik er opnieuw op uit getrokken. Veel te laat om nog degelijk voor te bereiden, maar de intentie is er toch… Ik heb ook maar Runkeeper op m’n gsm gezet: een app waarmee ik perfect kan bijhouden langs waar ik gelopen heb en aan welke snelheid, hoeveel calorieën ik verbrand heb, die me kan coachen door op het juiste moment te zeggen “slow” of “fast”, enzovoort. Een extra hulpje dus: de juiste woorden terwijl ik de juiste muziek opzet (zie verder).

Op goede wil alleen kan je veel, maar met wat aanmoediging nog meer. Positioneer je langs het parcours, en zie me passeren zondag vanaf 15u. Je kan ook altijd een virtuele aanmoediging sturen via de website van De Gentenaar. Eeuwige dank zal je deel zijn, en de gedachte dat je hebt bijgedragen aan mijn gezondheid en aan een mooi sociaal gebeuren!


There are no comments.

Leave a Reply