Neuzekes en foto’s: de 9 mei markt in Sint Amandsberg

Dit weekend vindt ommezegens al de 470ste keer de befaamde 9 mei markt in Sint-Amandsberg plaats. Het begon als een paardenmarkt, groeide tot een heuse volkskermis en is tegenwoordig opnieuw (in iets bescheidener formaat) opnieuw een paardenmarkt met allerlei randactiviteiten.


Ook Curieus Gent-Oost draagde haar steentje bij aan de randactiviteiten en organiseerde een “fantastische” fototentoonstelling in het oud gemeentehuis van Sint-Amandsberg. Omdat we iets willen bijdragen aan de buurt, en hierin creatief en origineel willen zijn.

Wat wilt dat concreet zeggen? We hebben op onze vaste locatie tijdens de 9 mei markt ruimte gegeven aan Studio Edelweiss, enkele vrie wijze Gentse gasten, om met hun foto’s een creatieve invulling aan de ruimte te geven. Zo hebben ze uiteraard foto’s opgehangen (aan heel zware panelen…), maar ook muziek gespeeld, beelden geprojecteerd en met een rookmachine sfeer gecreëerd. De foto’s zijn een tikkeltje absurd, soms geniaal, intrigerend, bijwijlen vreemd, en altijd interessant…

Op de openingsavond, vrijdag 11 mei, stelden we ook ons boekje voor: “Neuzen in Sint-Amandsberg“. Hierboven vind je alvast een van de kleurrijke pagina’s van ons boekje. Het staat vol met verhalen, mensen en foto’s uit de wijk Dampoort – Sint-Amandsberg. Zo kan je er lezen over Reginald Warneford, de eerste Turkse slager in de buurt, de bogen van de Dampoort, enzovoort.

Dankzij Curieus Oost-Vlaanderen kunnen we jullie dit boekje ook gratis aanbieden. Ga daarom zeker langs op de tentoonstelling! Je kan vandaag (zondag 13 mei) nog langsgaan tot 18u. Ook bij de vele handelaren aan de Dampoort en in Sint Amandsberg vind je het boekje.

Nog meer lezen? De Gentenaar schreef een mooi artikel met foto’s over onze openingsavond met enkele sfeerfoto’s. Hieronder ook nog een filmpje!


There are no comments.

Leave a Reply