Ik hou de Gentse Feesten gratis!

Alright, nog een week en het zijn weer Gentse Feesten! Het is al de 169ste editie van dit fantastische volksfeest in Gent, waarbij onze stad opnieuw tienduizenden mensen per dag mag ontvangen. We gaan natuurlijk allemaal genieten van die ontelbare gratis concerten, straatoptredens, danslessen en campings op welbepaalde pleinen.

(Hieronder vind je 3 tips voor een gezellige Gentse Feesten. Lees dus zeker verder!)

Laat de Cara-pils thuis

Als je mee staat te zingen met de vele muzikanten doorheen de stad, of dat nu Vanessa Chinitor of Roland is: hou wel in je achterhoofd dat al deze evenementen tijdens openluchtfestival Gent zichzelf niet betalen. Laat de Cara-pils dus thuis en koop je drank bij de pleinorganisatoren. De organisatoren rekenen op inkomsten uit drank om hun boekingen, podia, … te kunnen financieren.

Think about it: 6 pintjes op een avond = 12 euro – voor dat geld kan je naar geen enkel ander festival of zaaloptreden!

3 tips voor gezellige Gentse Feesten

Mij ga je volgende week ook wel tegenkomen in de Kuip – uiteraard. Ik geef je nog 3 tips om het gezellig te maken op de tofste feesten van Gent als je met vrienden weg gaat:

  1. Trakteer elkaar een rondje – en geef zelf het eerste rondje. Je hoeft de rest van de avond je geld niet meer uit te halen!
  2. Geef een complimentje aan de mensen die je bier tappen. Vaak zijn het jobstudenten die lange dagen moeten doen. Jij content, zij content, iedereen content!
  3. Bezoek verschillende pleinen en proef de verscheidenheid. In het Baudelopark kan je een worldshake krijgen om 04u ’s morgens, aan het Veerleplein koffie om 14u ’s middags.

Tot volgende week en een goeie Gentsche Fiesteuh!


There are no comments.

Leave a Reply