Ik ben vandaag op Phare Conference, een boeiende dag vol lezingen en speeches rond de toekomst van het internet. Deze conferentie gaat in Gent door, in de Handelsbeurs, en verenigt enkele knappe koppen zoals Julien Fougaerd, Cor Moolenaar en Sofie Verhalle. Er zijn 350 andere geeks hier (en ander slim volk) die samenkomen om te ontdekken wat het wereldwijde web voor hen betekent, voor de sprekers, en hoe we samen vooruit kunnen gaan.

De eerste spreker van de dag, Julien Fougaerd, is aan het spreken op het moment dat ik deze blogpost schrijf. Een kort inzicht in wat hij aan het vertellen is:

What if we no longer focus on making objects to access the web, but build the web into every object we create? It’s mouth-watering candy for science fiction and gadgets buffs.

Lees: the internet of things. Het internet als toekomstbeeld van een verbonden wereld, niet alleen verbonden mensen. Arduino, 3D printers, … Een duidelijk voorbeeld van de hacker subcultuur (bvb. 0x20) die in de mainstream geraakt.

Je kan de Phare Conference meevolgen op Twitter via de hashtag #phareconf of nadien de verslagen lezen (foto, video, tekst) op het digitaal contentplatform Bloovi.


There are no comments.

Leave a Reply